Somalisk præsident er uskadt efter angreb fra al-Shabaab

Præsidentpaladset i den somaliske hovedstad, Mogadishu, er blevet ramt af en stor bilbombe og er efterfølgende kommet under heftig beskydning fra en gruppe mænd.

Det fortæller vidner og politiet til nyhedsbureauet AFP.

- Et stort angreb på præsidentpaladset finder sted.

- De foreløbige meldinger er, at en selvmordsbomber kørte sin bil ind i porten og eksploderede. Derefter fulgte mænd med skydevåben, siger politiofficer Mohamed Ali.

Præsident Hassan Sheikh Mohamud er uskadt fra angrebet, skriver FN's særlige udsending til Somalia, Nick Kay, på Twitter. Præsidenten kontaktede ham kort efter angrebet for at sige, at han er uskadt.

- Beklageligvis mistede nogle livet. Jeg fordømmer i stærke vendinger denne terrorhandling, skriver Nick Kay.

Den islamistiske al-Shabaab-bevægelse, der har tætte bånd til al-Qaeda, oplyser, at den står bag angrebet.

Angrebet førte til skudvekslinger mellem fredsbevarende styrker fra Den Afrikanske Union og islamisterne.

- Sikkerhedsstyrker tager hånd om de terrorister, der sprængte en bil i luften. Der er skududvekslinger, siger en sikkerhedschef, Ahmed Moalin Adan til AFP.

Det er ikke første gang, at al-Shabaab går efter profilerede mål i Somalia. Så sent som i sommeren 2013 blev præsident Hassan Sheikh Mohamud forsøgt dræbt i et angreb på hans bil.

Oprørere fra al-Shabaab har også tidligere angrebet FN-udsendinge i det skrøbelige land på Afrikas Horn, og der er jævnligt kampe mellem regeringstropper støttet af styrker fra Den Afrikanske Union og de islamistiske oprørere.

Tropper fra Den Afrikanske Union havde i 2011 held med at trænge al-Shabaab ud af Mogadishu, men sikkerhedssituationen i hovedstaden - og landet som helhed - er stadig skrøbelig.

/ritzau/AFP

Dagens Gossip