Somalisk terrornetværk står bag Nairobi-angreb

Det somaliske terrornetværk skriver ifølge AFP på sin Twitter-konto, at det er sket som hævn for Kenyas militære intervention i Somalia.

»Hvad kenyanere er vidner til i Westgate (navnet på butikscentret, red.) er en retfærdig gengældelse for forbrydelser, som begås af deres eget militær,« står i et tweet.

Terrornetværket henviser til, at kenyanske styrker for to år siden intervenerede i Somalia for at bekæmpe netop al-Shabaab. Kenya har fortsat soldater i det skrøbelige land som del af Den Afrikanske Union, der støtter Somalias internationalt støttede regering.

I en anden Twitter-besked skriver terrornetværket, at »Kenya var blevet advaret«.

Al-Shabaab hævder desuden, at dets udsendte har dræbt mindst 100 personer i angrebet.

Ifølge en ny opgørelse fra kenyansk Røde Kors er antallet af dræbte 30, mens 60 meldes såret, heriblandt en amerikansk statsborger.

Regeringen i Kenya har ved flere lejligheder beskyldt den militante gruppe al-Shabaab for at stå bag bombe- og granatangreb på kirker og sikkerhedsstyrker, og al-Shabaab har tidligere truet med at slå til mod netop Westgate-centret.

Lørdag aften kom det frem, at kenyansk politi og militær havde isoleret gerningsmændene.

»De er blevet isoleret og holdes i skak på et område på en af etagerne. Resten af centret synes sikkert,« sagde en sikkerhedskilde.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip