Somaliske forældre tæskede deres børn: Får lov at blive i Danmark

Skrevet af admin

09/06/2016

Dagens topnyheder

To børn fra et somalisk hjem i Brønshøj blev i årevis udsat for slag, pisk og kvælertag inden for hjemmets fire vægge. Det var nemlig deres egne forældre, der stod bag de systematiske tæsk.

Torsdag blev de voldelige forældre derfor dømt til henholdsvis otte måneders fængsel til moren og fire måneders fængsel til faren. Derudover får de begge en betinget udvisningsdom af Retten på Frederiksberg.

Det betyder, at de bliver sendt hjem til Somalia, hvis de igen overtræder loven indenfor prøvetiden på to år.

Parrets datter er født i 2002, og sønnen er født i 2004. Børnene har i årevis været ofre for deres forældres utilregnelige temperament.

Volden stod på i mindst fem år fra 2010 til 2015. Børnenes mor har særligt været aktiv voldsudøver i familien, men deres far heller ikke har holdt sig tilbage.

I starten slog han begge børnene med både lussinger og knytnæveslag. Både bælter og ledninger til telefonopladere kom til at spille en central rolle, fordi han piskede børnene med dem.

Efter en periode var det kun drengen, han kastede sig over. I september 2015 blev han pisket så voldsomt med en ledning, at han begyndte at bløde.

Pigen gik heller ikke ustraffet gennem de fem år.

Moren har sat sig ovenpå hende, taget kvælertag på hende og har holdt en dyne over hendes ansigt, så hun næsten ikke kunne trække vejret.

Moren har desuden slået begge børn med den flade side af en kniv og prikket drengens arme og lår til blods med en kniv.

Ud over volden er begge forældre blevet kendt skyldige i at skjule deres nyfødte barn fra de sociale myndigheder og politiet, selv om kommunen havde besluttet, at datteren skulle tvangsfjernes.

/ritzau/