Somaliske pirater får livstidsdomme i USA

Anklagerne havde gået efter dødsstraf til de tre pirater på henholdsvis 20, 25 og 29 år for gidseltagningen og skuddrabene på de fire amerikanere, der fandt sted om bord på en yacht ud for Afrikas Horn, da amerikanerne var i gang med en verdensomsejling, men jurymedlemmerne blev enige om livstidsdomme til de tre tiltalte.

»Livstidsdomme er forbeholdt dem, der begår afskyelige forbrydelser, og juryen bestemte i dag, at henrettelsen af fire uskyldige amerikanere på åbent hav er på dette niveau,« siger statsanklager Neil MacBride i en udtalelse.

De tre dømte får ikke mulighed for prøveløsladelse, men en af deres advokater siger til AFP, at man er »taknemmelig for, at de (juryen, red.) skånede klienternes liv.«

Flere end 20 mennesker er ved amerikanske domstole blevet dømt for pirateri i eller omkring Somalia, men det er den første sag i USA, hvor anklagemyndigheden har krævet dødsstraf.

De tre dømte var del af en gruppe på 19 somaliske pirater, der tog passagererne på yachten som gidsler for at opnå en løsesum. Efter to dage nåede amerikanske krigsskibe imidlertid frem til yachten, og man forsøgte at forhandle med piraterne. Da det mislykkedes, kom det til konfrontation, hvor yachten ifølge retsdokumenter blev stormet af amerikanske marinesoldater. De fire amerikanere og fire pirater blev dræbt.

BNB/AFP

Dagens Gossip