Somaliske pirater kaprer skib for første gang i to år

Det er lang tid siden, man sidst har hørt om en skibskapring ud for Somalia, men nu er de afrikanske pirater tilsyneladende aktive igen.

Piraterne har taget et handelsskib i Det Røde Hav, oplyser maritime myndigheder søndag ifølge Reuters.

Det er første gang siden 2012, at et skib er kapret i området, der er blevet langt mere sikkert, efter at en international flåde af krigsskibe har patruljeret i de udsatte områder.

MV Marzooqah sendte et nødsignal lørdag aften, da det blev angrebet af piraterne.

Selvom man tilsyneladende har haft held med at stoppe de somaliske pirater den seneste tid, hævder eksperter, at problemet med kapringer vil fortsætte, indtil man får opløst de kriminelle bander på land.

Situationen i det østafrikanske land er i øjeblikket relativt stabil efter 20 års kaos og krig, og den udvikling har skabt håb om, at man kan komme problemet til livs.

- Nu vil vi følge skibet for at forsøge at finde ud, hvilken piratgruppe, der tilbageholder det, og hvilke krav piraterne stiller, siger Andrew Mwangura fra organisationen De Kenyanske Søfareres Union i havnebyen Mombasa.

Besætningen på MV Marzooqah er fra Indien, Egypten og Syrien, og det blev bordet af en gruppe på ni pirater.

Fem bevæbnede pirater er fortsat om bord. Samme skib blev angrebet i 2011, men slap dengang med skrækken.

EU's patruljeflåde (Navfor) bekræfter kapringen.

Der var 176 kapringsforsøg i 2011. Det efterfølgende år faldt tallet til 36, og sidste år var blot syv forsøg, hvoraf ingen endte med kapring.

12. januar 2011 blev seks søfolk bortført fra den danske coaster Leopard. Om bord var fire filippinere og to danske statsborgere, styrmand Søren Lyngbjørn og den chilensk-fødte kaptajn Eddy Lopez.

Besætningen slap fri efter betaling af en stor løsesum i foråret 2013 efter 838 dages tilfangetagelse.

/ritzau/Reuters

Dagens Gossip