Sommeren er højsæson for alvorlige trafikulykker

»Vi kører for stærkt på vejene om sommeren. Det betyder, at vi skal bruge flere meter på at bremse, hvis der kommer en cykel, et barn eller en anden bil på tværs,« siger Søren Ørsted Pedersen, pressekonsulent i Rådet for Sikker Trafik.

»Når der om vinteren er sne og is på vejene, sætter vi automatisk farten ned. Det betyder, at vi ofte slipper med buler i bilerne. Men om sommeren kører vi hurtigere, og det betyder, at skaderne bliver voldsommere, når ulykkerne sker,« siger han.

Alkohol er en anden væsentlig forklaring på de mange ulykker på denne årstid.

»Om sommeren er der mange spritulykker på vejene. Af samme grund er det i den periode, at vi har kampagner mod spritkørsel og politiet sætter ind med ekstra spritkontroller,« siger Søren Ørsted Pedersen og nævner uopmærksomhed som den tredje grund til de alvorlige ulykker.

»Når bilen er kogende varm, bliver vi ofte sløve, trætte og dermed uopmærksomme. Netop uopmærksomhed er en medvirkende faktor til hver tredje trafikulykke på vejene. Når det er varmt, er det vigtigt at drikke rigeligt med vand og holde mange pauser, hvis man skal ud og køre langt,« siger han.

Dagens Gossip