Sommerens sporarbejde har ført til mange togforsinkelser

Mange DSB-kunder har måttet vente ekstra længe på toget i årets seks første måneder. Det viser tal fra trafikselskabets halvårsregnskab, der blev offentliggjort fredag.

Her opgøres også den såkaldte kunderettidighed, og for fjern- og regionaltogenes vedkommende faldt den markant fra 85,5 i samme periode sidste år til 81,3 i år.

Det betyder, at hvor hver syvende passager i første halvår af 2014 oplevede, at toget var forsinket mere end tre minutter, ramte det godt og vel hver femte passager i år.

Svaret er hovedsageligt, at Banedanmark i denne sommer har arbejdet på at renovere forbindelsen mellem Odense og Fredericia.

- Den negative udvikling i kunderettidigheden for fjern- og regionaltog kan overvejende henføres til sporarbejder på Vestfyn og flere kabelovergravninger, hedder det i regnskabet.

Mange af sporarbejderne var endnu ikke afsluttet 30. juni, hvor der var deadline for halvårsregnskabet, og derfor vil de også trække spor ind i næste regnskabsperiode.

- Banedanmarks infrastrukturarbejder har givet udfordringer i første halvår og forventes også at påvirke resultatet for andet halvår, hedder det i regnskabet.

Af samme grund forventes kunderettigheden også at blive lavere end sædvanligt i denne periode.

Også togtrafikken over Øresund har været berørt af sporarbejder. Her faldt kunderettidigheden med 2,6 procentpoint til 80,1.

Til gengæld var s-togene mere rettidige. Her steg andelen af tog, der afgik til tiden, fra 93,7 til 95,7.

/ritzau/

Dagens Gossip