Sommerferiedebat: Må forældre holde fri, mens børnene er i institution?

Ja, siger psykolog, der mener, at det er vigtigt at huske sig selv og hinanden, for at man kan være noget for sine børn.

Fire ud af fem ledere i landets institutioner oplever, at forældre afleverer deres børn, mens de selv holder ferie, viser en rundspørge, BUPL foretog i 2013.

Så mens de voksne er sikret minimum tre ugers ferie om året, snydes deres børn ofte.

Læs også: Stridende eks'er søger hjælp hos myndighed: 5 råd til at give skilsmissebarnet den bedste sommerferie

- Jeg ved godt at det er kontroversielt og et ømtåleligt emne, men jeg bakker fuldt op om, at forældre indleder ferien med en dag eller to uden børn, siger psykolog Heidi Agerkvist, der har specialiseret sig i børnefamiliehverdagen, forældreskabet og parforholdet.

- Hverdagen går stærkt for mange, og der er ofte ekstra tryk på op til en sommerferie for at nå de sidste arbejdsopgaver og blive klar til ferie, siger Heidi Agerkvist.

Hun oplever forældre i sin praksis, der reelt har svært ved at give mere, end de allerede har gjort, fordi de gennem lang tid ikke har haft ro til at være noget for sig selv. Derfor anbefaler hun forældrene at tage et par dage uden børn i starten af ferien.

- Man skal huske, at uden voksne var der ingen børn. Forældrene kan godt have en tendens til at underprioritere sig selv og hinanden, men deres relation og individuelle trivsel har jo en enorm betydning for børnenes trivsel, siger Heidi Agerkvist. 

Læs også: Hver tredje tager børnene ud af skolen for at holde ferie

En dag eller to er godt givet ud for at man som forældre kan lande med sig selv og hinanden og sætte rammerne for en god ferie sammen allesammen, mener hun.

De dage kan børnene bruge på hygge hos bedsteforældrene, eller i institutionen, hvor stemningen er anderledes i ferieperioden, og hvor der ofte er andre aktiviteter på programmet end til daglig, når huset er fuldt. 

Heidi Agerkvist understreger dog, at alle børn har brug for at holde ferie sammen med forældrene, så de skal ikke være i vuggestue til langt ud på eftermiddagen eller spendere hele sommeren i institution.

Følg Dagens Mødre for flere lignende artikler:

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip