Sommerglæde: Fremgang til S og SF

Socialdemokraterne og SF kan gå på sommerferie med den største vælgeropbakning i flere måneder.

For første gang siden februar står Socialdemokraterne til at få mere end 20 procent af stemmerne (20,1), mens SF er oppe på 6,1 procent i en ny meningsmåling, foretaget af Voxmeter for Ritzaus Bureau.

Omvendt siver vælgerne fra Venstre, som med 29,8 procent får den mindste vælgeropbakning i meget lang tid.

Ikke siden den 3. oktober 2011 - kort efter det seneste folketingsvalg - har færre end 30 procent af danskerne sagt, at de ville stemme på Venstre, hvis der var valg i morgen.

Hvis man kigger samlet på de to fløje i dansk politik, så har Venstre-formand Lars Løkke Rasmussen dog fortsat førertrøjen på i forhold til at blive Danmarks næste statsminister.

Men blå bloks forspring er næsten halveret på bare fire uger fra 12,4 procentpoint til 6,6 procentpoint.

Skruer man tiden en måned yderligere tilbage til 5. maj havde blå blok et forspring på hele 18,6 procentpoint.

Blå blok med Venstre, De Konservative, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance står til at få 94 mandater, mens regeringspartierne (S, SF og De Radikale) og Enhedslisten i rød blok må nøjes med 81 mandater.

Derudover er der fire nordatlantiske mandater - to fra Grønland og to fra Færøerne - som i dag fordeler sig med tre til rød blok og et til blå blok.

De Konservative må i meningsmålingen indkassere ny tilbagegang, så partiet er nede på 3,4 procent af stemmerne.

Også Enhedslisten og Dansk Folkeparti går tilbage i forhold til for en måned siden. Men de to partier på yderfløjene i dansk politik har stadig større vælgeropbakning end ved det seneste folketingsvalg.

Meningsmålingen er foretaget i sidste uge, hvor Folketinget efter et travlt forår med en række reformer og politiske aftaler mødtes for sidste gang før sommerferien

Voxmeter har telefonisk interviewet 1033 repræsentativt udvalgt vælgere fra 24. juni til 30. juni. Målingens maksimale usikkerhed er +/- 2,3 procentpoint.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip