Sommerhuskøberne er så småt ved at komme på banen igen

Efter i lang tid at have ligget underdrejet ser salget af sommer- og fritidshuse ud til at være kommet op i et højere gear.

Nykredit har opgjort antallet af solgte ferieboliger i ejendomsmæglerkædens regi i årets første fem måneder, og det er 33 procent højere end sidste år.

Det er specielt i Jylland, at man har mærket stigningen, og i Vest- og Nordjylland har stigningerne været på henholdsvis 69 og 68 procent. I Nordsjælland er stigningen derimod kun 23 procent.

Der er dog fortsat også et stykke vej op til handelsaktiviteten fra før finanskrisen, ligesom priserne også er langt fra tidligere højder.

- Vores salg ligger på det højeste niveau siden 2008, men alligevel sælges der kun omkring halvt så mange sommerhuse som før finanskrisen.

- Aktuelt er der omkring 13.500 sommerhuse til salg i Danmark, hvilket er omtrent dobbelt så mange som i årene op til 2008.

- Det er en cocktail, der betyder, at man som køber kan gøre en virkelig god handel i sommerhusområder over hele landet, og det er også grunden til, at salget er steget, siger Kim Pauli, der er pressechef hos Nybolig.

Nybolig står for omkring en femtedel af sommerhussalget i Danmark.

/ritzau/

Dagens Gossip