Sommerhuspriserne er frosset fast

Skrevet af admin

31/01/2015

Dagens topnyheder

Mens det meste af boligmarkedet oplever større eller mindre stigningerne i priserne, så er priserne på sommerhuse stadig langt lavere end før krisen. Det skriver Jyllands-Posten lørdag.

Priserne er ifølge Jyllands-Posten 27 procent lavere, end før boligmarkedet brød sammen. I 2014 steg antallet af solgte sommerhuse ellers, og der er tre gange så mange sommerhuse til salg.

Markedet for sommerhuse er frosset fast selvom, der på resten boligmarkedet er der bedring at spore. Det er især omkring de store byer, at boligerne igen stiger i værdi.

I godt halvdelen af de danske kommuner voksede priserne svagt i 2014 på parcelhuse og rækkehuse. Og værdien af ejerlejligheder i Aalborg og København steg hurtigt.

De manglende stigninger i sommerhusmarkedet vække bekymring hos boligøkonom hos Nykredit Joachim Borg Kristensen.

- Der er grund til bekymring på fritidshusmarkedet. Priserne er faldet meget, men vi kan komme til at vente på en vending. Fremgang på markedet for helårshuse smitter af på sommerhusene med en vis forsinkelse, siger han til Jyllands-Posten.

Ifølge Danmarks Statistik udgjorde salget af sommerhuse i 2013 otte procent af alle fire handler med ejendommen. På Sjælland og i Nordjylland udgør salget af sommerhuse mere end hver tiende salg af ejendomme.

/ritzau/