Sommertariffen ændrer elpriserne: I dette tidsrum sparer du markant flere penge på strøm

Skrevet af Nicolai Haugsted

05/04/2024
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
For få måneder siden var det økonomisk ansvarligt at vaske om natten. Den tid er nu forbi.

Dagens topnyheder

Med skiftet til sommertariffen for elpriser fra starten af april har hverdagens strømforbrug fået en ny økonomisk rytme over sig.

Hvor tøjvask tidligere var en natlig affære for at spare på elregningen, opfordres danskerne nu til at omstille deres vaner til dagtimerne.

Det skriver B.T.

Ændringen i elprisstrukturen bringer med sig et velkomment økonomisk pusterum for mange husstande.

"I vinterperioden skal vi helst bruge strøm om natten. De nye sommertariffer lægger op til, at man skal vaske tøj midt på eftermiddagen," forklarer Mathias Dollerup Sproegel, seniorøkonom hos Sydbank.

De nye tariffer betyder konkret, at elprisen i de såkaldte spidsbelastningsperioder fra kl. 06 til 17 oplever et markant dyk. Med fald på henholdsvis 16, 21 og 23 øre per kWh hos Vores Elnet, N1 og Radius, bliver det nu mere tillokkende at sætte vaskemaskinen i gang med dagens første lysstråler.

Denne prisreduktion spænder geografisk bredt og favner kunder fra Jyllands græsarealer til Københavns byliv og Nordsjællands idyl.

"Det skyldes, at solcellerne nu begynder at dominere elprisen, da vi ser ind i flere timer med sol," bemærker Dollerup Sproegel, og peger på solenergiens voksende indflydelse på elpriserne.

Til trods for de gunstige dagstimer, forbliver elprisen fra midnat til klokken 06 uændret, hvilket stiller de natteroder blandt os over for de samme omkostninger som før.

Sydbanks analyse af de samlede besparelser for en gennemsnitsfamilie, der bruger 2000 kWh strøm fra 1. april til 30. september, lover godt for den almindelige danske husstand, der står til at spare betydeligt på deres elregning.

Så mens solen stiger højere på himlen, ser det også ud til, at danskernes sparegris får lidt mere at glæde sig over.