Sonja Oppenhagen: Ingen jul uden kirkebesøg

Når kalenderen siger den 24. december, bliver landets kirker fyldt til randen med danskere, der traditionen tro kommer i julestemning med bibelhistorier og salmer.

For skuespillerinden Sonja Oppenhagen er kirkebesøget også en vigtig del af juleaften.

- Jeg går altid i kirke juleaften. Det holder jeg meget af, og jeg synes ikke, at det er jul uden kirke, siger hun.

Skuespillerinden, der særligt er kendt for sin rolle i tv-serien Matador, holder meget af, at vi mindes, hvad julen handler om, når vi sidder på kirkebænken.

- Det er en smuk fortælling, og det er et smukt sted at samles og synge en masse smukke sange og være sammen om et ritual, så vi også husker på, hvorfor vi holder jul. Det handler jo om medmenneskelighed og kærlighed, siger hun.

Juleaften fejres på ganske traditionel vis med familiehygge, der serveres julemad til den store guldmedalje, og turen rundt om juletræet er også en fast tradition.

I løbet af december måned er traditionerne ikke længere så faste for den 67-årige skuespillerinde. De seneste par måneder har hun haft travlt med en masse forskellige projekter, og derfor kom adventskransen ikke ind i stuen den første adventssøndag.

- Det er svært for os i den her branche at have nogle helt faste ting. Jeg havde købt en adventskrans, men den lå stadig ude foran min hoveddør den første søndag uden at være blevet pyntet, siger hun og fortsætter:

- Når man ikke har sine børn boende hjemme mere, så får man det ikke lige gjort med det samme. Jeg har simpelthen haft så travlt, siger hun.

Sonja Oppenhagen kan i øjeblikket opleves i julekalenderen "Juleønsket" på TV2, og den 28. december er hun igen aktuel i den nye sæson af tv-serien "Badehotellet".

/ritzau/FOKUS

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip