Sonja Richter tabte sig 13 kilo

En ekstrem diæt er bare endnu en del af at være skuespiller, hvis man spørger 39-årige Sonja Richter.

Først brugte hun to måneder på at tage fem kilo på, for derefter at smide otte kilo på fire uger. Alt samme i filmkundskabens tjeneste.

- Det er vigtigt for mig, at gøre mit arbejde ordentligt. Derfor ville jeg gerne gøre, hvad jeg kunne, for at historien skulle virke troværdig, siger Sonja Richter til Newspaq.

I filmatiseringen af Jussi Alder Olsens bog "Kvinden i Buret", spiller Sonja Richter politikeren Merete Lynggaard, der bliver holdt som gidsel i fem år.

Det er en noget afmagret og benet Sonja Richter, man ser hen mod filmens slutning. Med stive ben, magre skuldre og tomme øjne kæmper hun for at holde modet oppe.

Rollen har krævet en fysisk transformering, der har været hård for Richter, men som ikke er meget anderledes i forhold til, hvad hun tidligere har været igennem.

- Når man får klippet sit hår, farvet det eller permanentet det, så går man nærmest rundt med mén i årevis efter en rolle, siger hun.

Selvom det kan være et stort indgreb i livet at holde en ekstrem kur, så er de fysiske forvandlinger bare endnu en del af hendes arbejde.

- Det er et job at være skuespiller. Et krævende job, der koster på mange punkter. Så hvis det skal koste, hvad jeg spiser i en periode, er det ikke så slemt, siger hun.

Sonja Richter kan opleves i "Kvinden i Buret" fra 3. oktober.

Newspaq

 

Dagens Gossip