Sorgenfrey om SAS-konflikt: Har ikke oplevet det før

Skrevet af admin

02/03/2015

Dagens topnyheder

Konflikten mellem SAS og de kabineansatte om overflytning af 147 ansatte til datterselskabet Cimber er gået helt i hårdknude.

Kabinepersonalet har trodset Arbejdsrettens pålæg søndag om at gå i arbejde, og fortsætter den overenskomststridige arbejdsnedlæggelse.

SAS har svaret igen med et ultimatum. Kabinepersonalet har indtil klokken 12, hvor de skal meddele SAS om de vil arbejde. Vil de ikke det, kan de betragte sig selv som fyret fra deres job.

Det har formanden for hovedorganisationen FTF, Bente Sorgenfrey ikke set før.

- Jeg har ikke oplevet det før, og jeg har forhandlet med SAS i 10 år. Det har været svære situationer hver eneste gang, fordi SAS er udsat for så voldsom konkurrence.

- Så de ønsker hele tiden billigere vilkår. Det er ikke let for de ansatte. Jeg kan godt forstå, at det er en vanskelig situation følelsesmæssigt og økonomisk for dem, siger Bente Sorgenfrey til Ritzau.

De strejkende holder i øjeblikket møde på Hotel Park Inn Radisson i nærheden af Københavns Lufthavn, og de vil blive opfordret til at genoptage arbejdet.

- Det, der vil blive sagt til de strejkende, er, at de skal genoptage arbejdet. Det er udgangspunktet.

- Men det, der er sket her, er en ulykkelig situation, fordi man har fået udtømt sine forhandlingsmuligheder, og nu bliver man bedt om individuelt at tage stilling til sin ansættelse fremadrettet, siger Bente Sorgenfrey.

De strejkende er blevet advaret mod, at det er den situation, det kunne munde ud i.

- Det er en besked, vi har givet til de ansatte tidligere, at det her kunne blive udgangen på den overenskomststridige arbejdsnedlæggelse, de er i, siger Bente Sorgenfrey.

Spørgsmål: Var det det, I havde forventet?

- Det har været et scenarie hele tiden, at det har arbejdsgiveren mulighed for. Men derfra og til at bruge det, er der et stykke vej.

- Og jeg mener, det er et unødigt skridt at tage. Det bringer den enkelte i en utrolig vanskelig situation. Men ingen tvivl om, at de skal genoptage arbejdet, siger Bente Sorgenfrey.

Ifølge Ritzaus udsendte på stedet var omkring 180 kabineansatte troppet op til mødet på Hotel Park Inn Radisson. Ingen ville udtale sig om situationen.

Der er i alt 1100 danske kabineansatte i SAS, hver tiende er ikke medlem af fagforeningen CAU.

/ritzau/