Sort arbejde på vej ud: SKAT får nu flere tip om skattesnyd

Skat.

Det er tilsyneladende ikke længere moderne at være inddraget i sort arbejde.

I hvert fald viser nye talæ fra SKAT i Nordjylland, at stadig flere borgere går til skattevæsenet med tip og oplysninger om netop sort arbejde.

SKAT Nordjylland modtog nemlig i 2011 flere anmeldelser fra borgere og virksomheder end i 2010.

- Jeg må indrømme, at jeg for et år siden ikke troede på, at vi kunne komme i nærheden af beløbet fra 2010, men vi har nu fået gjort vores resultat af modtagne anmeldelser og kontroloplysninger for 2011 op, siger Henrik Hedegaard Christensen, der er viceskattedirektør i Indsats i SKAT Nordjylland.

Deltag i vores debatter på Facebook - klik her, bliv ven og vær med...

Og det er mange penge, der nu retmæssigt ender i statskassen til gavn for hele samfundet.

- Opgørelsen viser, at der er sket en samlet ændring på skat og moms på cirka 95 millioner kroner, hvilket er en forhøjelse på cirka 40 millioner kroner i forhold til 2010. 1.035 oplysninger er behandlet, og det har medført ændringer i 54 procent af sagerne, siger viceskattedirektøren.

SKAT Nordjylland modtager i stigende grad anmeldelser og kontroloplysninger fra borgere og virksomheder om forhold, hvor der ikke bliver afregnet skat, moms og afgifter efter reglerne.

- Stigningen i antallet af anmeldelser tyder på, at nordjyderne er blevet endnu mere opmærksomme på, at vi alle må bidrage til betalingen af samfundets goder, og at det bliver mere og mere upopulært at være skattesnyder, siger Henrik Hedegaard Christensen.

Hvad mener du? Går du også til skattevæsenet hvis du hører om sort arbejde?

Dagens Gossip