Sort boks afslører brandslukning på styrtet EgyptAir-fly

En samtale opsnappet fra cockpittet på et EgyptAir-fly, der styrtede i Middelhavet 19. maj, tyder på, at man forsøgte at slukke en brand på flyet, siger kilder i havarikommissionen.

Efterforskerne siger ifølge nyhedsbureauet Reuters, at disse data falder i tråd med analysen af flyets anden sorte boks.

Den tekniske optager har indikeret brand i flyets toilet- og elektroniksystem.

Havarikommissionen fortsætter sit arbejde, indtil alle eventuelle årsager til styrtet er afdækket, lyder det fra kilderne i kommissionen.

Passagerflyet var lettet fra Paris og på vej mod Kairo, da det styrtede i havet med 66 mennesker om bord.

Der blev udsendt en række advarsler, der indikerede, at der var røg.

Begge flyets sorte bokse blev bjærget efter styrtet, men teknikken var beskadiget. Det lykkedes med stort besvær og fransk hjælp at få oplysninger ud af dem begge.

Besætningen sendte ingen nødsignaler.

Et eftersøgningsskib meddelte forleden, at det har opsamlet ligrester, som formodes at være fra flyets passagerer. Skibet satte i weekenden kurs mod Alexandria i Egypten. Her vil ligresterne blive overdraget til retsmedicinere.

EgyptAir MS804 - en Airbus A320 - forsvandt mellem de græske øer og den egyptiske kyst tidligt om morgenen 19. maj.

Blandt passagererne var 30 egyptere, 15 franskmænd, to irakere, to canadiere samt passagerer fra Algeriet, Belgien, Storbritannien, Tchad, Portugal, Saudi-Arabien og Sudan.

Syv besætningsmedlemmer og tre sikkerhedsfolk var også ombord.

De to sorte bokse blev bjærget i juni fra et af Middelhavets dybeste steder mellem den græske ø Kreta og Egyptens nordlige kyst, som eftersøgningen har koncentreret sig om.

/ritzau/Reuters

Dagens Gossip