Sort boks fra nedskudt russisk fly er beskadiget

I overværelse af udenlandske eksperter åbnede en russisk havarikommission fredag den beskadigede sorte boks fra et kampfly, som blev skudt ned af Tyrkiet i sidste måned. Moskva lover, at efterforskningen af episoden vil foregå på en åben måde.

Russisk tv sendte direkte billeder fra åbningen af den sorte boks, som blev foretaget af russiske teknikere i hvide kitler.

De anvendte skruetrækkere, bor og endda en støvsuger. Da boksen var åbnet, blev det klart, at memorycardet i den er beskadiget.

- Vores specialister tog memorycardet ud, men det er desværre mekanisk beskadiget, siger Sergej Bainetov, som er vicechef for flysikkerheden i Ruslands væbnede styrker.

Bainetov uddybede ikke, hvorvidt data om flystyrtet er gået tabt.

- Kommissionen vil drøfte situationen og inddrage internationale observatører, siger han.

Den sorte boks blev ikke udsat for brand på nedstyrtningsstedet.

Det russiske luftvåben vil holde et pressemøde om den sorte boks mandag og offentliggøre dets analyser af de foreliggende data.

Ruslands præsident, Vladimir Putin, sagde på et stort pressemøde i Moskva torsdag, at der ikke er udsigt til, at forholdet mellem Tyrkiet og Rusland kan genoprettes.

- Det er svært for os at nå til enighed med den nuværende tyrkiske ledelse, ja måske nærmest ikke muligt, sagde Putin under sin årlige pressekonference, hvor både russiske og udenlandske journalister deltager.

Et flys sorte bokse er placeret i halesektionen. De optager al kommunikation og registrerer hastighed, højde, kurs og andre tekniske oplysninger om flyet og flyvningen.

/ritzau/Reuters

Dagens Gossip