Sort plet fjernet i Vojens

Vejdirektoratet har nu udbygget krydset Østergade/Ribevej i den østlige ende af Vojens med en højresvingsbane fra Østergade til Ribevej mod Haderslev.

Dermed er det blevet markant sikrere for trafikanterne at færdes i krydset. Faktisk har arbejdet betydet, at endnu en sort plet på vejnettet er blevet fjernet, fortæller projektleder i Vejdirektoratet Annette Jørgensen:

- I Vejdirektoratet arbejder vi til stadighed på at forbedre sikkerheden på vejene. Nu er vi i mål med arbejdet i Vojens. Det er meget positivt, at vi nu har åbnet højresvingsbanen, og at vi dermed har en trafikfarlig sort plet mindre på landkortet, siger hun i en pressemeddelelse.

Vejdirektoratet forventer, at det relativt høje antal uheld i krydset nu minimeres. Uheldene har især skyldtes de dårlige oversigtsforhold i krydset.

Trafikanterne kører uden om krydset

Med den nye højresvingsbane skal bilisterne fra Østergade, der skal ad Ribevej mod Haderslev, køre udenom selve krydset og herefter flette med de trafikanter, der kører på landevejen fra Vojens mod Haderslev.

Dermed vil det kun være de bilister, der skal dreje til venstre mod vest ad Ribevej, der kommer ud i selve krydset fra Østergade. Der ændres ikke på forholdene for bilisterne, der kommer østfra fra Haderlev, mens bilister vestfra fra Vojens altså skal flette med trafikken fra den nye højresvingsbane.

Cyklisterne skal, som de gør i dag, køre på dobbeltrettet cykelsti syd for vejen og den nye højresvingsbane og ind i Vojens langs Østergade syd for krydset.

Vejdirektoratet tilbage i Vojens i 2014

I foråret 2014 vender Vejdirektoratet tilbage til området og forbedrer forholdene for cyklisterne i krydset ved Voldbrovej/Ribevej. Planen er at etablere krydsningsheller på Ribevej i forbindelse med venstresvingsbanen.

Cyklisterne kan dermed krydse landevejen i to omgange og orientere sig i en trafikretning ad gangen.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip