Sort skandinavisk aften i VM-kval'en

I Wien var Sverige favoritter mod det østrigske hjemmehold, men på trods af en scoring af den tidligere Brøndby-spiller Johan Elmander, rejser svenskerne hjem igen uden point. David Alaba og Marc Janko sørgede for en østrigsk sejr på 2-1, og Sverige har nu problemer i gruppe C. 

Endnu værre gik det Island, der hjemme på sagaøen tabte med 2-4 til Slovenien. Dermed tabte Gylfi Sigurdsson og co. et stort skridt i toppen af gruppe E, hvor de kæmper med Schweiz, Albanien og Norge om en billet til VM.

Netop Norge satte også point til, da de i Tirana blot fik 1-1 mod Albanien. Der er dermed fortsat meget langt til Brasilien for Egil 'Drillo' Olsens hold. 

Også Færøerne tabte. På udebane blev det til et knap så overraskende nederlag på 0-3 til Irland.

Faktisk holdt kun én nation den nordiske fane højt. Hjemme i Helsinki formåede Finland at slå Hviderusland med et enkelt må l- 1-0. Finnerne er dog allerede distanceret i gruppe I af både Spanien og Frankrig. 

Fredagens største overraskelse i VM-kvalifikationsturnerningen stod Skotland bag. På udebane vandt skotterne på flot vis med 1-0 over et af de to tophold i gruppe A, Kroatien. Da Belgien samtidig slog Serbien på hjemmebane, er de nu alene i front i den stærke gruppe.  

 

Dagens Gossip