Sort teenager dræbt for rapmusik: Drabsmand får livstid

Skrevet af admin

18/10/2014

Mest læste i dag

Høj rapmusik i en bil kostede en sort teenager livet, da en 47-årig hvid amerikaner skød 10 gange mod den bil, hvor den unge mand Jordan Davis sad med tre af sine venner og hørte rap.

Nu er den 47-årige softwareingeniør blevet idømt fængsel på livstid for sin handling. Dommen er faldet fredag ved en domstol i Florida.

Michael Dunn, der ikke tidligere er straffet, har forklaret, at han gik i panik, da han skød mod bilen. Dunn mente, at han havde set løbet på en pistol i teenagernes bilrude. Ifølge anklagerne brugte den 17-årige Jordan Davis grove ord under skænderiet, men han var ubevæbnet og udgjorde ikke en fysisk trussel, og der blev ikke fundet våben hos teenagerne.

Skænderiet mellem Dunn og Davis handlede om lydniveauet for teenagernes musik.

Dommer Russell Healey idømte Michael Dunn livstid uden mulighed for prøveløsladelse. Derudover fik han 90 års fængsel for tre tilfælde af drabsforsøg mod de andre unge i bilen. Yderligere skal Dunn sideløbende afsone 15 år for at affyre dræbende skud mod en bil med passagerer.

Sagen har draget paralleller til tidligere episoder, hvor bevæbnede hvide mænd har dræbt sorte teenagere uden våben. For eksempel er den blevet sammenlignet med George Zimmerman, der skød og dræbte den ubevæbnede 17-årige Trayvon Martin.

Jordan Davis' mor har i retten fortalt, at hun har tilgivet sin søns drabsmand.

- Jeg vælger at tilgive dig, Hr. Dunn, for at tage min søns liv. Vrede og bitterhed vil ikke ære min søns liv. Jeg ved, at Vorherres retfærdighed vil ske fyldest, sagde hun.

Dunn sagde til Davis' familie forud for dommen, at han fortryder sin gerning.

- Hvis jeg kunne skrue tiden tilbage og gøre tingene anderledes, ville jeg gøre det. Jeg er forfærdet over at have taget et liv - uanset om det var berettiget eller ej, lød det fra Dunn.

/ritzau/Reuters