Sorte amerikanere i boykot af Kanye West

Årsagen er, at rapperen anvender det gamle sydstatsflag på sin nye turnémerchandise og hævder at have taget det forhadte flag fra racisterne, så det nu er hans.

Hiphop-stjernens merchandise er blevet mødt med voldsom kritik og hans forklaring gør kun sagen værre. »Jeg tog Konføderationens flag og gjorde det til mit. Det er mit flag nu«, lød Wests forsvar forleden og det får mange afro-amerikanske profiler til at reagere voldsomt. De påpeger, at det røde flag med hvide stjerner i et blåt kryds er et symbol på slaveriet.

Sharpton, som er leder af borgerrettighedsorganisationen National Action Network, NAN, er enig i dette synspunkt og går til angreb på West.

Ved et pressemøde mandag fastslog den respekterede aktivist, at rapperen er helt galt afmarcheret og bør stikke piben ind:
»Konføderationens flag symboliserer umenneskelighed, uretfærdighed og smerte. Det er en grel påmindelse om en epoke i vores historie, der var defineret af slaveri. Det repræsenterer en mentalitet, hvor sorte var mindreværdige, som havde brug for at forblive i trældommens lænker«, tordnede Sharpton.

NAN boycotter nu West og den politiske chef for Los Angeles-afdelingen forklarer hvorfor: »Vores organisation er fast besluttet på at få sat en stopper for hans tøj med flaget på og ligeledes enhver forretning, der vælger at sælge det merchandise«, siger Najee Ali og fortsætter:
»For afro-amerianerne er det flag et symbol på sydstaternes slaveri og den ideologiske arv, det har efterladt os med«.

Ali supplerer med en ætsende udfordring: »Når Kanye West anvender det flag, tager han også den uvidenhed og racisme til sig, der følger med.
Jeg udfordrer ham til at skabe en tøjkollektion med hagekors på. Men vi ved jo allesammen godt, at det har Kanye ikke modet til. Det jødiske samfund ville drive ham ud af byen og det burde vi afro-amerikanere også gøre«, slutter aktivisten.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip