Sorte bokse: Støj høres umiddelbart inden russisk flystyrt

En støjende lyd høres på optagelser fra det russiske flys sorte boks i sekunderne, inden det styrtede ned i Egypten, oplyser lederen af den egyptiske efterforskning på et pressemøde i Kairo ifølge flere internationale nyhedsbureauer.

Men lederen af efterforskningskomitéen, Ayman al-Muqaddam, siger, at eksperter fortsat er i gang med at indsamle oplysninger, og at det er for tidligt at drage nogen konklusioner. Han siger, at havarieksperterne vurderer alle mulige scenarier.

- En lyd kan høres i de sidste sekunders optagelse på cockpittets stemmeoptager. Der vil blive gennemført en spektralanalyse for at afgøre, hvad lyden stammer fra, siger Ayman al-Muqaddam.

Han tilføjer ifølge det russiske nyhedsbureau Tass, at vragresterne fra det russiske A321-passagerfly nu vil blive transporteret til et sikkert sted i Kairo.

Begge flyets såkaldte sorte bokse, der i virkeligheden er orange, blev fundet forrige lørdag, siger al-Muqaddan og tilføjer at vragdele var blevet spredt over et område på 12 kvadratkilometer, hvorfor ikke alle stumper er fundet endnu.

Vestlige regeringer har i de seneste dage sagt, at årsagen til, at det russiske A321-fly styrtede, kan skyldes, at der har været placeret en bombe om bord. Alle 224 ombordværende blev dræbt.

En række lande har indstillet flyvninger til den egyptiske ferieby Sharm el-Sheikh. Det var fra lufthavnen ved Rødehavet, at det russiske fly lørdag i sidste uge lettede på ved mod Sankt Petersborg. 23 minutter og 14 sekunder senere styrtede det ned i Sinai-ørkenen.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip