Sortsyn præger britisk erhvervsliv efter EU-afstemning

Britisk erhvervsliv ser mere dystert på de økonomiske udsigter nu end før EU-afstemningen i juni.

Her stemte et flertal af vælgerne for, at Storbritannien skal forlade EU.

Og den beslutning vil ifølge næsten halvdelen af de britiske virksomheder få negativ indflydelse på økonomien.

Det viser en måling fra YouGov tirsdag.

Antallet af virksomheder med et pessimistisk syn på Storbritanniens økonomiske udvikling de næste 12 måneder er næsten fordoblet i forhold til den forrige måling.

I den nye måling, der er lavet i ugen efter afstemningen, er 49 procent pessimistiske. Før afstemningen var det kun 25 procent, der havde negative forventninger til økonomien.

- Disse tal kan ses som en betydelig chokreaktion (på afstemningen, red.), siger Scott Corfe, direktør for Centre for Economics and Business Research, der har været med til lave målingen.

- Ikke alene er erhvervslivet generelt langt mere pessimistisk med hensyn til økonomien. Selskabernes egne forventninger til det hjemlige salg, eksport og investeringer over de næste 12 måneder er faldet ud over klippekanten, siger han.

Undersøgelsen blandt 1000 britisk-baserede selskaber viser, at 26 procent har et pessimistisk syn på deres egne forretningsudsigter. Det er en stigning fra 16 procent før afstemningen.

Storbritanniens beslutning om at trække sig ud af EU har udløst politisk kaos, et dyk i pundets værdi og skabt tvivl om de økonomiske udsigter.

På den baggrund har direktøren for Bank of England, Mark Carney, sagt, at centralbanken sandsynligvis bliver nødt til at stimulere økonomien yderligere i løbet af sommeren.

/ritzau/Reuters

Dagens Gossip