SOSU-assistent stjal 2,5 millioner fra patient

To mænd på henholdsvis 28 og 18 år er anholdt i sagen om tyveri af 2,5 millioner kroner fra en 70-årig patient, der var indlagt på psykiatrisk hospital i Risskov i Aarhus. De fremstilles i grundlovsforhør torsdag formiddag med krav om varetægtsfængsling.

Det bekræfter pressekoordinator ved Østjyllands Politi, Mogens Brøndum, over for bt.dk.

Begge mænd blev anholdt onsdag middag. De to har erkendt forholdet, og Mogens Brøndum glæder sig over, at det i forbindelse med efterforskningen af tyveriet er lykkedes at finde stort set hele beløbet igen.

»I forbindelse med ransagningen af en lejlighed fandt vi 2.506.501 kroner i kontanter, som vi mener, stammer fra tyveriet,« siger Mogens Brøndum til bt.dk.

Den ene af gerningsmændene, den 28-årige, er SOSU-assistent på hospitalet i Risskov og fungerede som kontaktperson for den ældre mand under hans indlæggelse. SOSU-assistensen er på en eller anden måde kommet i besiddelse af nøglen til lejligheden, og sammen med den 18-årige brød han ind i lejligheden og stjal de mange penge.

Den 70-årige havde det store kontantbeløb liggende i to kufferter i sin lejlighed, og det er ifølge politiet penge, han er kommet ærligt og redeligt til.

»Han er en ordentlig mand, og hvis man synes, at pengene ligger bedst hjemme under køkkenvasken, så blander vi os ikke i det,« siger Mogens Brøndum.

Dagens Gossip