Sosu-assistenter mistænkes for ældre mands død

Fire sosu-assistenter i Aarhus Kommune er sigtet for uagtsomt manddrab på en 88-årig mand, der kan være død af assistenternes fejlmedicinering, skriver Jyllands-Posten.

De fire ansatte er i øjeblikket fritaget fra arbejdet på plejeboligerne Sifsgård i Åbyhøj, oplyser Jesper Lund Madsen, der er chef for området i Aarhus Kommune.

- Det er alvorligt. Der er en mistanke om, at dødsfaldet skyldes en fejlhåndtering af medicin, og vi har arbejdet med sagen gennem hele sommeren, siger Jesper Lund Madsen til Jyllands-Posten.

- Dette er dybt, dybt beklageligt, og der må ikke ske sådanne fejl. Vi har aldrig før set en fejl af den karakter, og derfor har det også medført bortvisning, fortæller han.

Politiet har afhørt de fire sosu-assistenter, men vil kalde dem ind til en såkaldt genafhøring, oplyser efterforskningsleder Claus Danø ved Østjyllands Politi.

- Der er i hvert fald foretaget nogle ting eller undladt at gøre nogle ting, hvilket har resulteret i, at en beboer er afgået ved døden, siger Claus Danø til Jyllands-Posten.

Politiet venter på embedslægens vurdering af, hvad ansatte i plejeboliger må og ikke må gøre, før de tager stilling til om, der skal rejses tiltale.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip