Sosu-uddannelse i Kolding fra nytår

Fra nytår behøver de unge koldingensere, der er interesserede i at begynde på grundforløbet til en social- og sundhedsuddannelse, ikke at tage til Fredericia.

Social- og Sundhedsskolen Fredericia-Vejle-Horsens har nemlig indledt et samarbejde med IBC, International Business College, i Kolding. Der er tale om et toårigt forsøgsprojekt.

Uddannelseschef Thomas Thomsen fra Social- og Sundhedsskolen Fredericia-Vejle-Horsens fortæller, at der bliver to grundforløb på henholdsvis 20 og 40 uger, som vil have hjemme i IBC’s lokaler på Tvedvej.

- Vi ved, at det er centralt for de unge at have lokale uddannelsesmuligheder, og vi regner med at kunne tiltrække flere elever, fordi vi kommer tættere på de unge i Kolding, siger han.

Thomas Thomsen har store forventninger til samarbejdet med IBC.

- Der vil være en synergieffekt i de kvalifikationer, vi som uddannelsesinstitutioner hver især har. IBC kan bidrage til vores uddannelser og vi til deres, og underviserne vil komme begge steder fra, fortæller han.

Region Syddanmark har bevilget 724.000 kroner til pilotprojektet, som Kolding Kommune og UU-Center Kolding er med i.

Seniordirektør Lone Vesterman Rasmussen fra Kolding Kommune er glad for initiativet.

- Især mange af de helt unge elever har svært ved at klare den lange kollektive transport, hvis de eksempelvis kommer helt fra Christiansfeld og skal til Fredericia. Og vi håber, at initiativet fører til, at flere søger ind på sosu-uddannelsen og, at flere bliver fastholdt. Vi vil gerne have, at så mange som muligt får en ungdomsuddannelse, og vi har behov for, at der kommer flere til arbejdsområdet, for vi får flere ældre og flere opgaver, siger hun.

På grundforløbet får eleverne en basisindføring i social- og sundhedsområdet. Fra grundforløbet kan eleverne fortsætte på en uddannelse til social- og sundhedshjælper eller pædagogisk assistent på Social- og Sundhedsskolen i Fredericia.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip