Southampton smadrer Arsenals drømme om ligaføring

26/12/2015

Leicesters nederlag til Liverpool lørdag eftermiddag gav Arsenal muligheden for at snuppe duksepladsen i Premier League med en sejr ude mod Southampton.

En sløj Arsenal-indsats og blandt andet et drømmemål fra Cuco Martina ødelagde dog den plan for Arsene Wengers mandskab. Southampton ydmygede London-holdet med 4-0.

Det blev en rolig start på kampen, men efter små 20 minutters spil viste Southamptons højreback Cuco Martina fantastisk sparketeknik, og det gav hjemmeholdet føringen.

Arsenals store centerforsvarer Per Mertesacker headede et indlæg væk, men fra 30 meter hamrede Martina en halvflugter af sted med ydersiden, og den strøg ind i nettet i det lange hjørne.

Et fantastisk mål, som satte Arsenal under tungt pres, hvis den femte sejr på stribe skulle i hus.

Spillemæssigt var det gæsterne, der havde bolden mest, men chancerne var få.

Tre minutter før pausen blev Shane Long spillet alene igennem med Petr Cech, men den irske angriber sendte bolden langt over mål, så Arsenal slap med skrækken.

Fem minutter efter pausen troede Virgil van Dijk, at han havde gjort det til 2-0 på et hovedstød, hvor Petr Cech kom helt forkert ud af målet. Den hollandske midterforsvarer blev dog korrekt vinket for offside.

Arsenal-spillerne var imidlertid stadig langt fra vanligt niveau, og i 55. minut gik det galt.

Hjemmeholdet kom af sted i en kontra, og Shane Long blev spillet helt fri foran mål, så han bare skulle trille den ind med indersiden. Det lignede, at han begik frispark i sekunderne før, men målet blev godkendt til stor frustration for Arsenal-folkene.

Godt midtvejs i første halvleg gik det helt galt for Arsenal, da José Fonte headede et hjørnespark ind til 3-0, og det begyndte at ligne en ydmygelse af London-klubben.

Og sådan endte det da også, da Shane Long med sit andet mål gjorde det til 4-0 i tillægstiden.

Sejren åbner et hul på syv point ned til nedrykning for Southampton, mens Arsenal på andenpladsen fortsat er to point efter Leicester.