Spædbarn fundet i affaldsskakt har fået plejefamilie

Skrevet af admin

01/04/2016

Mest læste i dag

Der er blevet fundet en plejefamilie til spædbarnet, der fredag morgen blevet fundet i en affaldsskakt i Bagsværd vest for København.

Det oplyser Tine Vesterby Sørensen, familie- og rådgivningschef i Gladsaxe Kommune, fredag aften.

- Da vi hørte, at der var blevet fundet et spædbarn i vores kommune, tog vi øjeblikkelig kontakt til Rigshospitalet og sagde, at vi rigtig gerne ville samarbejde, siger Tine Vesterby Sørensen.

- Vi satte en familieplejekonsulent i gang med at finde en plejefamilie til pigen, og vi har allerede i dag (fredag, red.) fundet en velegnet familie, tilføjer hun.

Plejefamilien bor ikke i Gladsaxe Kommune, men et andet sted på Sjælland.

Det var en gårdmand, der fandt barnet. Fundet af barnet blev gjort, da gårdmanden og en kollega fredag morgen var ved at håndtere affaldscontainere i en bebyggelse i Bagsværd.

Barnet blev svøbt ind i et flag for at holde varmen, indtil en ambulance nåede frem.

Tine Vesterby Sørensen fortæller, at det bliver faren i plejefamilien, der kommer til at få hovedansvaret for barnet. Plejefaren besøger den lille pige fredag aften, og lørdag morgen bliver han medindskrevet på Rigshospitalet.

- Den her plejefamilie er meget professionel og har prøvet at være plejeforældre før.

- Desuden har de også prøvet at få et akut barn ind før. Det skulle være en familie, der ikke bare er søde og rare, men også kan kapere at få et nyfødt barn ind, og som ved, hvad deres opgave er.

Den lille pige måler 3200 gram og har det efter omstændighederne godt.

Efter en række testresultater på Rigshospitalet er der intet, der tyder på, at hun ikke kommer til at udvikle sig normalt, fortæller Tine Vesterby Sørensen.

/ritzau/