Spænd ben for tyven i vinterferien

Omkring 12.000 borgere har i dag tilmeldt sig Det Kriminalpræventive Råd og TrygFondens gratis nabohjælpsservice, der gør det let at organisere nabohjælpen og snyde indbrudstyvene.

- Nabohjælp er effektivt, når det drejer sig om at forebygge indbrud, og med Det Kriminalpræventive Råd og TrygFondens nye nabohjælpsværktøj har borgerne et godt, enkelt værktøj til at få organiseret deres nabohjælp. Undersøgelser viser faktisk, at det kan forhindre op til hvert fjerde indbrud. Her i kredsen bakker vi derfor op om det nye nabohjælpskoncept og anbefaler også på det varmeste, at borgerne sørger for at melde sig til på nabohjælp.dk – også gerne nu hvor mange skal på vinterferie, siger Allan Aarslev, Politikommissær i Østjyllands Politi.

For at tilmelde sig det nye Nabohjælp, skal man blot gå ind og oprette en profil på www.nabohjælp.dk. Herefter kan man gå i gang med at invitere netop de naboer, man har lyst til at have med i sit netværk. En af dem er, der har valgt at bruge det nye system til let at organisere nabohjælpen og snyde indbrudstyvene, er Claus Hammerich, der bor i parcelhus i et villakvarter nær Botanisk Have i Århus C.

- Flere af vores naboer har haft indbrud af tyve, der er gået meget målrettet efter møbler, værdigenstande og cykler. Derfor holder vi i forvejen meget øje med hinandens huse og har længe haft et uformelt nabohjælpsnetværk. Hjemme hos os er vi også glade for Operation Mærkning, hvor man mærker alle sine værdigenstande. Og det nye, elektroniske nabohjælpssystem er et godt redskab til at kunne forebygge indbrud endnu bedre, siger Claus Hammerich og fortsætter:

- Det er rart, at det er så nemt at give besked til hinanden, for eksempel under ferier, med det nye nabohjælp.dk. Og det giver god mening at styre vores uformelle netværk via computer og mobiltelefon. Derfor vil vi i nær fremtid kontakte flere af naboerne, og få dem med i vores nye, digitale nabohjælpsnetværk, siger Claus Hammerich.

Ifølge Lone Harlev, projektleder i Det Kriminalpræventive Råd og TrygFondens Nabohjælp, har mange allerede et uformelt netværk, hvor de over hækken fortæller, hvornår de tager på ferie. Det er et godt udgangspunkt, men det kan blive endnu bedre.

- Vi anbefaler kraftigt, at man overfører sit uformelle netværk til den elektroniske version. Med en profil på nabohjælp.dk kan man let give alle sine nabohjælpere besked, med få klik på computeren eller mobilen, inden man tager på ferie. Naboerne modtager derefter besked om, at de skal huske at se efter ens hus, mens man selv får beskeder om, at alt er i orden derhjemme, siger Lone Harlev.

Jo flere naboer, man får med i sit netværk, jo flere øjne er der på ens hus, når man er bortrejst.

- Tyven vurderer ofte risikoen for at blive opdaget, inden han begår et indbrud. Udover at Nabohjælp øger risikoen for at blive opdaget, så er det også med til at gøre det svært at se, om der er nogen hjemme. Derfor er der en god chance for, at indbrudstyven opgiver sit forehavende, hvis man nabohjælper, slutter Lone Harlev.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip