Spænding i Irak inden provinsvalg

Og verden rundt bliver valget fulgt tæt. Det er nemlig første gang, siden de amerikanske kamptropper trak sig ud af landet i 2011, at irakerne selv skal stå i spidsen for et større valg uden international militærassistance.

Op til lørdagens valg er 14 politiske kandidater blevet dræbt, mens adskillige andre er blevet såret eller udsat for drabsforsøg.

Det sætter ifølge BBC en tyk streg under, at sikkerhedssituationen i landet aldrig har stabiliseret sig og viser, at landet stadig er præget af store uroligheder.

Ved det sidste provinsvalg i 2009 blev otte kandidater dræbt, men selvom Irak nærmest har udviklet en tradition for vold og drab i forbindelse med landets afholdelse af valg, så plejer selve valgdagen som regel at forløbe roligt, blandt andet fordi der altid er stort fokus på sikkerheden.

Der er dog stor sandsynlighed for, at der denne gang kan opstå uroligheder, når selve valgresultatet bliver offentliggjort.

Allerede inden valget har fundet sted, er der nemlig beskyldninger mod premierminister Nouri al-Malaki for at udvise diktatoriske tendenser.

Han beskyldes samtidig for at klynge sig desperat til magten, og derfor vil det ifølge BBC ikke være overraskende, hvis han bliver beskyldt for at have drejet valgresultatet i sin retning, når dette foreligger.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip