Spalvis slår til to gange i AaB-triumf i Aarhus

15/08/2015

AaB-angriberen Lukas Spalvis stemplede lørdag tilbage i Alka Superligaen som dobbelt målscorer i en 3-2-sejr på udebane over AGF.

Den 21-årige AaB-frontløber var i foråret 2014 en af profilerne, da AaB sikrede sig det danske mesterskab, men en korsbåndsskade holdt den litauiske angriber udenfor i store dele af sidste sæson.

Lørdag i Aarhus var Spalvis tilbage i en hovedrolle, da han var manden bag gæsternes comeback.

Hjemmeholdet tog føringen efter et lille kvarter, da Danny Olsen sendte bolden over et desorienteret AaB-forsvar til den helt umarkerede kroatiske forsvarsspiller Josip Elez, der nemt headede AGF i front med 1-0.

Midtvejs i første halvleg slog AaB lidt overraskende tilbage, da højrebacken Henrik Dalsgaard lagde bolden ind foran mål, hvor Lukas Spalvis fik prikket bolden mod mål.

AGF-keeper Steffen Rasmussen fik blokeret, men Spalvis var hurtigt over bolden igen og vippede den i mål til 1-1.

AaB-udligningen blev fulgt op af et intensivt nordjysk pres på 10 minutter, hvor svenske Rasmus Jönsson burde have scoret.

I stedet for at skyde selv med AGF-keeper Steffen Rasmussen lige foran sig, så lagde Jönsson bolden på tværs, og så løb chancen ud i ingenting.

AaB'erne overlevede i første halvlegs slutminutter et massivt AGF-tryk, hvor både Daniel Christensen og Jesper Lange var tæt på scoring, inden Lukas Spalvis endnu en gang drillede hjemmeholdet.

Et Kasper Risgård-frispark blev sendt frem i panden på Frederik Børsting, og så tordnede Spalvis bolden op i målhjørnet til 2-1.

Kort efter pillede Rasmus Jönsson ved midterlinjen bolden fra AGF's højreback Dino Mikanovic, og denne gang skød svenskeren på mål. Via en AGF-fod gik bolden i en bue over målmand Steffen Rasmussen til 3-1.

To minutter før slutfløjt fik irakiske Ahmed Yasin i massivt regnvejr reduceret til 2-3 for hjemmeholdet efter en flot soloaktion. AaB-keeper Kasper Larsens blokering var ikke god nok, og så trillede bolden over målstregen.

Kampen endte med et massivt AGF-pres, men trods flere store chancer led aarhusianerne sæsonens første nederlag.

AaB har med sejren syv point efter de fem første spillerunder. Oprykkerne fra AGF har et enkelt mere end nordjyderne.