Spanien og Marokko anholder 14 for at hverve til IS

Spanien og Marokko har tirsdag i en koordineret aktion anholdt 14 personer, der er mistænkt for at rekruttere krigere til jihadistgruppen Islamisk Stat i Syrien og Irak, oplyser Spaniens indenrigsministerium.

Anholdelserne, der er led i en fælles operation mellem Marokko og Spanien, fandt sted i udkanten af Madrid og på forskellige steder i Marokko.

Anholdelserne er knyttet til "et netværk ... der rekrutterer og sender udenlandske krigere af sted for at indgå i terrororganisationen Daeshs (en anden betegnelse for Islamisk Stat, red.) rækker i den syrisk-irakiske region, som den kontrollerer", oplyser ministeriet.

Operationen finder sted få dage efter, at en 26-årig marokkansk mand anklages for at have angrebet passagerer på et højhastighedstog i Frankrig. Han var bevæbnet med et kalasjnikov-automatgevær, en pistol og en hobbykniv.

Spanien og andre lande i Europa og Nordafrika har sagt, at de er meget opmærksomme på risikoen for, at lokale slutter sig til militante i udlandet og vender tilbage for at begå terrorhandlinger i hjemlandet.

/ritzau/Reuters

Dagens Gossip