Spanien tromler Slovakiet med boldbesiddelse

06/09/2015

Spanien ligner et hold, der har tænkt sig at sætte sig på førstepladsen i gruppe C i EM-kvalifikationen.

Lørdag aften tog Spanien hjemme imod gruppens førerhold, Slovakiet, vel vidende, at en sejr ville indhente Slovakiets forspring på tre point og sende spanierne på toppen med en bedre målscore, mens Spanien også indbyrdes er bedre end Slovakiet.

Projektet lykkedes med en 2-0-sejr, der aldrig var i fare i et opgør, hvor Spanien stort set havde bolden hele tiden.

Spanien lagde hårdt fra start på Carlos Tartiere i Oviedo. Efter kun fem minutters spil sendte David Silva en lang, perfekt bold frem i feltet, hvor Jordi Alba kom susende og headede Spanien flot i front 1-0.

Hjemmeholdet dominerede første halvleg totalt, og både Manchester Citys David Silva og Chelseas Pedro Rodriguez forsøgte sig uden held, og der skulle et straffespark til efter en halv time, før det blev 2-0.

En lang bold blev sendt frem mod Diego Costa, og han blev nedlagt i feltet af Slovakiets målmand, Matúš Kozácik. Efterfølgende kunne Andrés Iniesta sikkert sparke bolden i mål fladt til højre for en chanceløs Kozácik på det efterfølgende straffespark.

Spanien fortsatte dominansen i vanlig stil, og efter en time havde hjemmeholdet da også 75 procent af boldbesiddelsen, og uden at skulle jagte flere scoringer, så var det en oplagt måde at forsvare sejren i hus på.

I gruppe G lagde Østrig yderligere afstand til Sverige og Rusland, da det hjemme blev til en forventet sejr over gruppens bundprop, Moldova.

Sejren var dog ikke imponerende, da Østrig blot scorede en enkelt gang efter 52 minutter, da Zlatko Junuzovic sikrede 1-0-sejren. Østrig topper gruppen med 19 point og er tæt på at sikre sig EM-deltagelsen.

I gruppe E, hvor England tidligere lørdag besejrede San Marino 6-0 og sikrede EM-kvalifikationen, skulle Schweiz forsøge at lægge yderligere afstand til Slovenien på andenpladsen.

Schweiz var før kampen tre point foran med 12 point, men to scoringer af Milivoje Novakovic og Bostjan Cesar gjorde missionen vanskelig.

Først mod slutningen kom der gang i hjemmeholdet, der udlignede til 2-2 på to scoringer i de sidste ti minutter ved Josip Drmic og Valentin Stocker.

I kampens overtid dukkede Drmic så op og afgjorde kampen med sin anden scoring, så Schweiz vandt 3-2 og dermed indtager andenpladsen med 15 point, mens Estland ligger på tredjepladsen med ti point.