Spaniens håndboldkvinder lider choknederlag ved EM

15/12/2014

Ellers så stærke Spanien har tilsyneladende mistet rytmen ved håndbold-EM i Ungarn og Kroatien.

Mandag eftermiddag led spanierne deres andet nederlag i træk, da holdet efter en katastrofal anden halvleg tabte med 20-22 til Rumænien.

Danmark møder Spanien i sidste mellemrundekamp på onsdag, og danskerne kan håbe på, at sydeuropæernes selvtillid har lidt et knæk af det overraskende nederlag.

Hvis de danske spillere så spaniernes indsats mod Rumænien, vil de have hæftet sig ved, at sydeuropæerne var langt fra niveauet fra den fremragende kamp mod Norge i lørdags.

Flere bærende spillere virkede slidte og viste sig helt menneskelige.

Den normalt så farlige storskytte Alexandrina Barbosa Cabral måtte bruge ni forsøg til sine tre scoringer, og Carmen Martin, som før kampen havde scoret på 21 straffekast i træk, brændte to gange fra syvmeterpletten.

Spanien havde ellers en helt problemfri første halvleg som holdet vandt med 14-9, men spanierne gik totalt i stå efter pausen. De scorede ikke i mere end 10 minutter, og så kunne Rumænien overtage styringen.

For Danmark betyder resultatet umiddelbart ikke den store revolution. Danmark skal fortsat vinde over Spanien på onsdag for at være sikker på at holde Ungarn bag sig. Det forudsætter dog, at Jan Pytlicks tropper besejrer ungarerne mandag aften.