Spaniens konge ramt af besparelser

Sparekniven har ramt alle dele af det spanske samfund, også kongehuset.

Kong Juan Carlos har for tredje år i træk fået fastfrosset den årlige statsydelse, apanagen, på samme niveau som i 2010. Det viser et budget for 2014, som det spanske kongehus ifølge nyhedsbureauet AFP mandag offentliggjorde.

Kongehusets samlede budget er to procent mindre end året før og udgør cirka 58 millioner kroner, hvoraf Juan Carlos kan hæve 2,1 millioner kroner i apanage i 2014.

Det svarer til, hvad han fik i løn i 2010, og dermed er kongen også ramt af den fastfrysning af lønninger, som alle offentligt ansatte i Spanien er underlagt.

Opbakningen til det spanske kongehus er styrtdykket, efter en skandale har ramt kongens yngste datter, Cristina. Hun er blevet trukket ind i sagen i kraft af sin mand, Inaki Urdangarin, der er anklaget for korruption og hvidvaskning af penge. Ifølge AFP skal Cristina lørdag afhøres om sin rolle i skandalesagen.

Kongens yngste datter modtager ikke apanage, men sagen har ifølge AFP sat spørgsmålstegn ved kongehusets fremtidige rolle i det spanske samfund.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip