Spansk al-Qaeda-celle sendte mindreårige i krig

Cellen er blevet afsløret i den spanske enklave Ceuta på den nordafrikanske kyst, hvor otte mistænkte personer er blevet anholdt i forbindelse med ransagninger fredag morgen.

»Vi har optrevlet et netværk, der har været ansvarlig for at sende krigere til terrorgrupper i Syrien, som er relateret til al-Qaeda,« siger det spanske indenrigsministerium i en pressemeddelelse.

Ifølge politiet opererede cellen i Cueta og i den nærliggende marokkanske by Fnideq og har sendt talrige militante islamister, heraf nogle mindreårige til Syrien:

»Nogle af dem har udført selvmordsaktioner, mens andre er blevet sendt til træningslejre for at modtage kamptræning. Netværket har desuden indsamlet penge, gennemført indoktrinering og i samarbejde med andre terrorister organiseret og finansieret transporten,« står der videre i regeringens meddelelse.

Det spanske politi har efterforsket netværket siden 2009, og i 2011 gik den paramilitære styrke Guardia Civil også ind, hvorefter de to styrker tidligere i år puljede deres indsats.

Dagens Gossip