Spansk al-Qaeda-celle sendte mindreårige i krig

Cellen er blevet afsløret i den spanske enklave Ceuta på den nordafrikanske kyst, hvor otte mistænkte personer er blevet anholdt i forbindelse med ransagninger fredag morgen.

»Vi har optrevlet et netværk, der har været ansvarlig for at sende krigere til terrorgrupper i Syrien, som er relateret til al-Qaeda,« siger det spanske indenrigsministerium i en pressemeddelelse.

Ifølge politiet opererede cellen i Cueta og i den nærliggende marokkanske by Fnideq og har sendt talrige militante islamister, heraf nogle mindreårige til Syrien:

»Nogle af dem har udført selvmordsaktioner, mens andre er blevet sendt til træningslejre for at modtage kamptræning. Netværket har desuden indsamlet penge, gennemført indoktrinering og i samarbejde med andre terrorister organiseret og finansieret transporten,« står der videre i regeringens meddelelse.

Det spanske politi har efterforsket netværket siden 2009, og i 2011 gik den paramilitære styrke Guardia Civil også ind, hvorefter de to styrker tidligere i år puljede deres indsats.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip