Spansk ligapræsident: Matchfixing hærger i La Liga

I slutningen af den forgangne sæson indledte man matchfixing-undersøgelser af Primera Division-kampen mellem Deportivo La Coruña og Levante, hvor hjemmeholdet Levante tabte 0-4 i den 31. spillerunde.

Nu siger den spanske præsident for de to bedste ligaer, at han vurderer, at matchfixing-problemet stikker endnu dybere selv i den bedste spanske liga, populært kaldet La Liga.

I de to bedste rækker bliver mellem 8 og 10 kampe manipuleret i hver sæson. Bliver det ikke udryddet med det samme, vil infektionen blot vokse, vurderer Javier Tebas til BBC ved en konference i London.

Han ser primært truslen komme udefra fra en international mafia.

- Det er nemmere at få spillere med økonomiske problemer til at være korrupte, men vi kan ikke generalisere. Det sker også, at højtlønnede spillere er involverede, men jeg vil forsøge at udrydde de sorte får i La Liga.

- Får vi det ikke udryddet nu, vil det blive som i det vilde vesten uden love og kontrol, forudser Javier Tebas.

Han pointerer, at hårde straffe til de involverede er vejen frem.

- Hvis en spiller, træner eller direktør har været direkte involveret, skal de have livstidskarantæne. Har man blot kendskab til det, men ikke fortæller det til autoriteterne, skal det udløse tre års karantæne, foreslår Tebas.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip