Spansk outsider vandt semiklassikeren La Fléche-Wallone

Det blev spanske Daniel Moreno, der snuppede sejren i 'den vallonske pil', semiklassikeren der bliver kørt i belgiske Vallonien.

Team Saxo-Tinkoffs Nicki Sørensen sad med over Mur de Huy, den 1.300 lange stigning op til målstregen, som den første dansker på vej ind til finalerunden. Men på sløjfen ude på landevejen var det ikke meget, man så til det blågule danskertog.

Her var det duoen Simon Geschke (Argos) og Laurens Ten Dam (Blanco), der som udbrydere forsøgte at holde feltet bag sig på vej ind mod den afsluttende feberspurt op af Mur de Huy. I feltet førte BMC an i jagten, formentlig for at køre verdensmester Philippe Gilbert frem til finalen.

På næstsidste stigning stoppede eventyret dog, og feltet opslugte de to. Kort efter viste Jakob Fuglsang sig fremme, hvor det så ud som om han testede benene før den sidste kraftudladning. Nicki Sørensen, feltets ældste rytter, satte sig frem og trak med fem kilometer tilbage. Der var dog kamp om pladserne helt fremme, hvor fire-fem hold gnubbede albuer for at få lov at køre først ind på muren.

Peter Sagan og Philippe Gilbert var med helt fremme i bunden af stigningen. Det blev dog columbianske Carlos Betancur, der åbnede ballet. AG2R-rytteren fik slået et hul til de betydeligt tungere finisseurs. Gilbert åbnede jagten med Sagan på hjul, men de måtte dog begge give op mod syren i benene og tyngdeloven. Det blev dog Daniel Moreno, der fra favoritternes baghjul med en voldsom afslutning kneb sig først over stregen.

Før sejren var Katusha-rytterens bedste placering i løbet en ottendeplads i 2011.

 

 

 

 

 

Dagens Gossip