Spansk politi griber ind over for fængslet islamist

Spansk politi foretog mandag en anholdelse i et fængsel, hvor en fange beskyldes for at forsøge at radikalisere og rekruttere andre fanger til at slutte sig til Islamisk Stat, skriver Reuters.

Manden, som er blevet anholdt, er oprindeligt fra Marokko, og han afsonede en dom i et fængsel i Segovia for forbrydelser med vold mod kvinder, siger politiet i en erklæring.

Spanien har i år optrappet indsatsen mod personer, der forsøger at rekruttere medlemmer til den ekstreme bevægelse. Myndighederne frygter, at folk, som rekrutteres til at kæmpe i Irak og Syrien, vil udføre angreb for jihadisterne, når de vender tilbage til Spanien.

Som i en række andre europæiske lande er terrorberedskabet i Spanien forhøjet, efter at medlemmer af Islamisk Stat begik en massakre i Paris 13. november i en bølge af bombe- og skudangreb.

Ved angrebet blev 130 dræbt og flere end 350 blev såret.

Spanien har været involveret i anholdelser af over 90 formodede militante i år - frem til den 20. november, hvilket næsten er en fordobling i forhold til antallet i 2014, viser tal fra indenrigsministeriet i Madrid.

Radikalisering af indsatte er blevet et problem i en række EU-lande - ikke mindst i Frankrig, hvor der har været stor fokus på kriminelle islamistiske grupper i landets fængsler.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip