Spansk premierminister nægter at gå af

Det fastslår den spanske premierminister trods krav om, at Rajoy skal trække sig.

»Jeg vil fuldføre det mandat, som det spanske folk har givet mig,« siger Mariano Rajoy ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Premierministerens udtalelser kommer, efter at Luis Barcenas, der er tidligere kasserer i Partido Popular og anklaget for korruption, for første gang mandag forsvarede sig i en retssal.

Luis Barcenas fortalte dommeren, at han i 2010 gav 189.000 kroner til Mariano Rajoy og samme beløb til en anden topfigur i partiet. Penge, der angiveligt stammer fra ulovlige donationer, og som skal være overført til Rajoy mellem 2008 og 2010.

Allerede inden mandagens retsmøde var der lagt pres på premierminister Mariano Rajoy. I Spaniens store oppositionsparti, Socialistpartiet, havde partileder Alfredo Perez Rubalcaba således opfordret premierministeren, hvis parti har absolut flertal i Spanien, til at trække sig omgående.

Kravet kom i kølvandet på avisen El Mundos afsløringer af en længerevarende SMS-korrespondance mellem Rajoy og den korruptionsanklagede Barcenas.

Korruptionsskandalen og beskyldningerne mod landets premierminister og en række andre toppolitikere har skabt vrede i Spanien, der oplever en alvorlig økonomisk krise med en arbejdsløshed på hele 27 procent.

I Partido Popular afviser man beskyldningerne om korruption og bestikkelse blankt.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip