Spansk topmøde i Madrid blev en nulløsning

11/01/2014

Atlético Madrid og Barcelona fortsætter parløbet i toppen af den bedste spanske række. Lørdag aften endte de to holds topmøde på Estadio Vicente Calderon 0-0.

Begge hold havde inden kampen hentet imponerende 49 ud af 54 mulige point i Primera Division, så vinderen ville distancere det tabende hold med tre point, hvilket kan være en afgørende afstand i den tætte spanske topstrid.

Om det var kampens store betydning, der spillede ind, skal være usagt, men første halvleg var knap så underholdende, som man med rette kunne have håbet på.

Det virkede som om, at holdene brugte de første 45 minutter på at se hinanden an. Der var ikke mange chancer. Hjemmeholdets topscorer, Diego Costa, kom tættest på, men han manglede et par skostørrelser for at kunne dirigere et indlæg i mål.

Barcelona indledte kampen uden holdets to absolut største stjerner - Lionel Messi og Neymar - der begge først lige er vendt tilbage fra skader.

Men Barcelona-træner Gerardo Martino sendte fra anden halvlegs start Messi på banen, og det var med til at give kampen liv. Intensiteten steg flere grader, og begge hold løsnede op for de stramme defensive tøjler.

Men de helt store målchancer udeblev stadig, og det blev derfor til en nulløsning i topbraget. Barcelona er fortsat førerhold qua deres bedre målscore.

Barcelonas ærkefjende og Atlético Madrids lokalrival, Real Madrid, kan søndag lukrere på de to topholds pointtab ved at slå Espanyol. Madrilenerne er seks point efter Atlético og Barcelona.

Tidligere lørdag vandt Athletic Bilbao med hele 6-1 hjemme over Almeria.

Den danske landsholdsspiller Michael Krohn-Dehli stod for afleveringen til den afgørende scoring, da Celta Vigo slog Valencia med 2-1.