Spansk tyrefægter stanget ihjel på direkte tv

Skrevet af admin

10/07/2016

Dagens topnyheder

To mænd, deriblandt en professionel tyrefægter, mistede lørdag livet i Spanien, efter at de var blevet stanget af en tyr.

Lørdag eftermiddag blev Victor Barrio, en 29-årig matador, dræbt foran tilskuerne i en arena i byen Teruel. Det er første gang i 16 år, at en spansk tyrefægter mister livet i ringen.

Spansk tv sendte direkte fra begivenheden, og seere var vidne til, at Victor Barrios brystkasse blev gennemboret af hornene på den tyr, han skulle dræbe.

Det første dødsfald fandt sted natten til lørdag i landsbyen Pedreguer under et tyreløb, hvor folk løber gennem gaderne side om side med tyre.

En 28-årig spanier blev stanget gennem lunger og hjerte, da han forsøgte at hjælpe en anden deltager i tyreløbet. Det oplyser en talsmand for lokalregionen.

Manden blev hentet af en ambulance og kørt til et nærliggende hospital. Men forsøget på at genoplive ham var forgæves. Han blev erklæret død på hospitalet efter en time.

Myndighederne suspenderede derefter alle festligheder relateret til tyreløb.

Tyreløb er en del af mange spanske byers sommerfester, og hvert år er der meldinger om dræbte i forbindelse med den farlige tradition.

Lørdag var det tæt på at gå galt for mindst to af deltagerne i de verdensberømte tyreløb i Pamplona i den nordlige del af Spanien.

Under lørdagens løb blev en 33-årig japaner stanget i brystet, mens en 24-årig spanier fik et horn gennem sin ene arm. 12 andre personer kom lettere til skade, oplyser lokalregeringen på sin hjemmeside.

En af de seks tyre, der blev sluppet løs i gaderne, blev adskilt fra de andre, og det udløste panik blandt de mange løbere.

Tyreløbene, der afvikles på en cirka 800 meter lang strækning gennem nogle af Pamplonas mest snævre brostensbelagte gader, varer mellem tre og fem minutter.

15 mennesker har mistet livet under byens tyreløb de seneste 100 år. Det seneste dødsfald fandt sted i 2009.

/ritzau/Reuters