Spansk veteran øjner hævn for sidste års nedtur

Det begynder at ligne noget stort for den spanske veteran Alejandro Valverde, der efter 17. etape er kravlet helt op på tredjepladsen i klassementet.

Movistar-rytteren var længe i top-3 sidste år, men en lille nedtur på de sidste bjergetaper kostede dyrt, og Valverde sluttede lige uden for podiet på fjerdepladsen.

- Der er ikke noget, der er sikkert endnu. Der er godt nok kun tre dage tilbage før Paris, men der er stadig meget cykelløb, der skal køres, siger Alejandro Valverde, der sender en tanke til den hidtidige treer, Tejay van Garderen, der udgik med sygdom på etapen.

- Det var frygteligt at se ham forlade løbet på den måde. Jeg ved, hvordan det føles. Tour de France og cykelsporten er så hård. Sidste år missede jeg lige akkurat podiet efter en hård sidste uge, så jeg har selv oplevet skyggesiden, siger Valverde.

Den 35-årige spanier har haft en stor sæson, der har budt på sejre i Liege-Bastogne-Liege, Fleche Wallonne og det spanske mesterskab.

Nu er han på vej mod en ny triumf, som det vil være at besætte sejrspodiet i Paris på søndag sammen med holdkammeraten Nairo Quintana, der aktuelt er nummer to.

- Jeg har en rigtig god følelse, og jeg arbejder hårdt for Quintana og forsøger at skabe nogle huller. Men Chris Froome er virkelig stærk, og det er svært at slå ham, lyder det fra Valverde.

Der er en ny chance på torsdagens 18. etape, der er en 186,5 kilometer lang tur over en række mindre bjergtoppe, inden feltet rammer næstsidste stigning, Col du Glandon, som er uden for kategori.

/ritzau/

Dagens Gossip