Spansk veteran tager 16. etape efter flot bjergkørsel

Den 35-årige Lampre-rytter Ruben Plaza stak af fra en stor udbrydergruppe og kørte alene til mål i Gap på 16. etape af Tour de France. Peter Sagan (Tinkoff-Saxo) måtte igen nøjes med en andenplads, men han fik samlet point til den grønne pointtrøje.

Plaza var den stærkeste på den sidste af de to stigninger blandt en stor udbrydergruppe, og her opbyggede han et forspring, som han kunne holde på nedkørslen til målet i Gap.

Det var Sagan, som med aggressiv kørsel på etapens indledning fik skabt det udbrud, der endte med at holde feltet på afstand. Det var fjerde dag i træk, at han var på eventyr.

Slovakken var på jagt efter point til den grønne trøje, og han fik 29 mand med på slæb. Det er i overkanten, mente Sagan, som med et nyt angreb rykkede sig fri sammen med knap halvdelen af udbruddet.

Senere blev de to grupper, minus seks frafaldne lykkeriddere, samlet til en gruppe på 23 mand, der med omkring 50 kilometer til mål havde et forspring på et kvarter.

Adam Hansen (Lotto Soudal) og Marco Haller (Katusha) tog chancen med 45 kilometer til mål, og de øvrige udbrydere lod dem slippe af sted.

Frem mod etapens anden kategori 2-stigning, Col de Manse, opbyggede Hansen og Haller et forspring på et minut, men det blev hurtigt spist, da det begyndte at gå opad, hvor resten af udbruddet også blev indhentet.

Kort efter samlingen gik Ruben Plaza (Lampre) solo, mens Sagan og co. forsøgte at holde snor i ham inden den afsluttende nedkørsel på 12 kilometer til målbyen Gap.

Men Plazas forspring på toppen var over et minut, og det kunne forfølgerne ikke hente. Den spanske veteran kørte alene over målstregen i Gap og vandt sin første Tour de France-etape i karrieren.

Han var omkring et halvt minut foran Peter Sagan, der blev nummer to, mens der var omkring et kvarter ned til hovedfeltet med favoritterne.

/ritzau/

Dagens Gossip