Spanske klubber sikrer 20 milliarder kroner i tv-aftale

De bedste spanske fodboldklubber har sikret sig en større pose penge end hidtil i forhandlingerne om en ny, hjemlig tv-aftale.

I løbet af de kommende tre sæsoner vil klubberne få mindst 2,65 milliarder euro - svarende til knap 20 milliarder kroner - i tv-penge, oplyser den spanske liga onsdag.

Selv om det stadig er et godt stykke fra, hvad klubberne i den engelske Premier League samlet set får i tv-indtægter, så er der alligevel tale om en betydelig fremgang i forhold til tidligere i Spanien.

I den seneste aftale i Premier League lå indtægterne fra tv på hele 5,1 milliarder pund over tre sæsoner.

Stigningen i beløbet i Spanien skyldes ifølge nyhedsbureauet AFP blandt andet, at de spanske klubber er begyndt at forhandle kollektivt om tv-rettighederne.

Hvis man tager de internationale tv-penge med i regnestykket, får La Liga-klubberne nu i alt omkring 1,5 milliarder euro per sæson mod 800 millioner euro under det gamle forhandlingssystem.

Tidligere forhandlede klubberne på egen hånd. Det betød, at storklubberne Real Madrid og FC Barcelona alene fik næsten halvdelen af tv-pengene.

I dag får klubberne i den næstbedste række ti procent af beløbet.

Af de resterende 90 procent fordeles halvdelen ligeligt mellem de 20 klubber i den bedste række. En fjerdedel fordeles på baggrund af holdenes ligaresultater de seneste fem sæsoner, mens den sidste del fordeles efter kriterier såsom antal af klubmedlemmer og tilskuere.

Den nye, større aftale betyder, at FC Barcelona og Real Madrid ikke mister indtægter, selv om de forholdsmæssigt får en mindre bid af den samlede kage.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip