Spanske stjerner holder Tyskland på afstand i EM-åbning

16/01/2016

Spanien regnes blandt favoritterne til guldet ved håndbold-EM i Polen, og spanierne levede resultatmæssigt op til tiltroen i premierekampen mod Tyskland.

Favoritterne skulle dog slide hårdt for at holde et motiveret, men profilløst tysk hold på afstand i en underholdende forestilling, som endte med spansk sejr på 32-29.

Det lignede et målorgie, da de to hold lavede ti mål i de første fem minutter, men derefter fik den spanske målmandsveteran Arpad Sterbik bedre fat i de tyske skytter, og Spanien kunne gå til pause med en 18-15-føring.

Stillingen var helt efter bogen, men første halvleg fik alligevel en usædvanlig og dramatisk afslutning, da den spanske højreback Jorge Maqueda blev præsenteret for det røde kort.

Maqueda skulle eksekvere et tremeterkast, efter at tiden for første halvleg var udløbet, men spanieren knaldede bolden direkte ind i fjæset på Steffen Weinhold, der fik et ordentligt drøn over næsen med ind i omklædningsrummet.

Kampens dommer reagerede benhårdt på det mislykkede skudforsøg og sendte Maqueda i bad med det røde kort for hensynsløst spil.

Da spanierne i forvejen var ramt af to udvisninger, begyndte EM-bronzevinderne fra 2014 anden halvleg med blot tre markspillere.

Men det slap de rutinerede sydeuropæere pænt fra, ikke mindst fordi tyskerne forivrede sig i forsøget på at score hurtigt.

Derfor kom de tyske outsidere ikke for alvor tæt på at drille spanierne. Forspringet holdt sig omkring de tre-fire mål i det meste af anden halvleg, og selv om tyskerne sled hårdt for at hænge på, manglede de individuel kvalitet til at true favoritterne.

Da Sterbik fire minutter før tid ved stillingen 30-26 reddede en tysk kæmpemulighed, mens spanierne var i undertal, var det overstået.

I gruppens anden kamp vandt Sverige 23-21 over Slovenien.

Svenskerne førte 16-9 ved pausen, men ti minutter før tid havde Slovenien fået udlignet til 20-20, før Sverige alligevel vandt til sidst.