Spanske verdensmestre slår Kroatien og tager EM-bronze

26/01/2014

De spanske håndboldherrer tog for andet år i træk en medalje ved et stort mesterskab, da verdensmestrene søndag slog Kroatien 29-28 i EM-bronzekampen.

Joan Canellas og holdkammeraterne måtte slide hårdt for en plads på medaljeskamlen imod kroaterne, der var bagud i størstedelen af kampen, men blev ved med at hænge på frem til de sidste sekunder.

Julen Aguinagalde og Canellas tog ansvaret i de sidste to minutter med hver en scoring - og selv om kroaterne svarede igen med lynscoringer i modsatte ende, så lykkes det lige nøjagtigt ikke at lukke hullet.

De spanske bronzevindere var foran med et enkelt mål i store dele af første halvleg, men frem imod pausen blev der slået et lille hul, så føringen lød på 16-13 ved halv tid.

Målmand Jose Manuel Sierra leverede flere pragtredninger, mens Joan Canellas gjorde udslaget i den anden ende.

Med otte scoringer er Canellas næsten sikker på at ende som EM-topscorer med i alt 50 mål. Islands Gudjon Valur Sigurdsson har lavet 44 for en kamp færre end Canellas.

Mikkel Hansen er den spiller på de to finalehold - Danmark og Frankrig - der har scoret flest mål. Hansen har scoret 30 mål hidtil i turneringen.

Det var tydeligt, at publikum i Boxen i Herning holdt med Spanien, efter at Kroatiens landstræner Slavko Goluza i weekenden brokkede sig over dommere og holdets indkvartering efter nederlaget til Danmark i semifinalen.

Da Kroatien blev præsenteret før kampen, blev der buhet kraftigt af Slavko Goluza, og da opgøret gik i gang, var det Spanien, som havde de fleste tilskueres støtte.

Kampen om EM-guldet står mellem Danmark og Frankrig. Finalen bliver spillet klokken 17.30.