Spanske verdensmestre slår Kroatien og tager EM-bronze

De spanske håndboldherrer tog for andet år i træk en medalje ved et stort mesterskab, da verdensmestrene søndag slog Kroatien 29-28 i EM-bronzekampen.

Joan Canellas og holdkammeraterne måtte slide hårdt for en plads på medaljeskamlen imod kroaterne, der var bagud i størstedelen af kampen, men blev ved med at hænge på frem til de sidste sekunder.

Julen Aguinagalde og Canellas tog ansvaret i de sidste to minutter med hver en scoring - og selv om kroaterne svarede igen med lynscoringer i modsatte ende, så lykkes det lige nøjagtigt ikke at lukke hullet.

De spanske bronzevindere var foran med et enkelt mål i store dele af første halvleg, men frem imod pausen blev der slået et lille hul, så føringen lød på 16-13 ved halv tid.

Målmand Jose Manuel Sierra leverede flere pragtredninger, mens Joan Canellas gjorde udslaget i den anden ende.

Med otte scoringer er Canellas næsten sikker på at ende som EM-topscorer med i alt 50 mål. Islands Gudjon Valur Sigurdsson har lavet 44 for en kamp færre end Canellas.

Mikkel Hansen er den spiller på de to finalehold - Danmark og Frankrig - der har scoret flest mål. Hansen har scoret 30 mål hidtil i turneringen.

Det var tydeligt, at publikum i Boxen i Herning holdt med Spanien, efter at Kroatiens landstræner Slavko Goluza i weekenden brokkede sig over dommere og holdets indkvartering efter nederlaget til Danmark i semifinalen.

Da Kroatien blev præsenteret før kampen, blev der buhet kraftigt af Slavko Goluza, og da opgøret gik i gang, var det Spanien, som havde de fleste tilskueres støtte.

Kampen om EM-guldet står mellem Danmark og Frankrig. Finalen bliver spillet klokken 17.30.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip