Spanske verdensmestre tager gruppesejren

16/01/2014

De spanske verdensmestre i håndbold fortsætter rækken af sejre ved EM i håndbold i Danmark.

I onsdagens gruppefinale i gruppe B skulle holdet bruge en sejr mod Island for at bringe sig videre til mellemrunden med de maksimale fire point, og det skete med en sejr på 33-28.

Første halvleg udviklede sig tæt i Aalborg, men de forsvarende spanske verdensmestre kunne gå til pausen med en føring på 16-15.

Men Island kom bedst ud efter denne og bragte sig foran med 22-19. Men så vågnede Spanien ellers op og scorede seks mål på stribe.

I den resterende del af kampen kæmpede Island for at komme tilbage, men holdet kom aldrig tættere på end at være bagud med to mål. I stedet sluttede Spanien bedst og sejrede med fem mål.

Dermed møder Spanien med de bedste betingelser til mellemrunden, hvor holdene fra gruppe B bliver parret med de tre bedste fra gruppe A, heriblandt Danmark.

Island er også klar til mellemrunden, men først efter torsdagens sene kamp mellem Ungarn og Norge ved Island, om holdet tager et eller to point med til turneringens fortsættelse.