Spar Nord fik flere kunder men tjente mindre

På et år har Spar Nord fået 12.000 flere kunder, hvilket er rekord for banken. Men alligevel blev bankens resultat før skat og ekstraordinær poster 55 millioner kroner mindre end i 2011. Det fremgår af bankens fondsbørsmeddelelse.

Spar Nord har nu knap 325.000 kunder i hele landet og afsluttede året med et resultat på 290 millioner kroner.

Administrerende direktør i Spar Nord Lasse Nyby hæfter sig ved, at regnskabet for 2012 viser fremgang på alle indtægtsområder, og at basisindtjeningen før nedskrivninger lander på 931 millioner kroner. hvilket er det højeste nogensinde.


- Noget af det mest tilfredsstillende i selve regnskabet er stigningen i vores indtægter kombineret med, at vi holder vores omkostninger i ro. Og dertil kommer, at vi har oplevet den største tilgang af nye kunder nogensinde med 12.000 nye privat- og erhvervskunder netto, siger Lasse Nyby i en pressemeddelelse.


Det, som blandt andet trækker Spar Nords resultat i negativ retning, er ekstraordinært høje nedskrivninger på 594 millioner kroner samt engangsomkostninger i forbindelse til fusionen med Sparbank på 67 millioner kroner. 


- Dele af erhvervslivet er stadig udfordret af de ugunstige markedsvilkår, og sammen med de præciserede retningslinjer, der kom fra Finanstilsynet i årets løb, sætter det et kedeligt præg på regnskabet i form af et forhøjet nedskrivningsniveau, siger Lasse Nyby.

Spar Nord har cirka 1.600 medarbejdere og 90 filialer over hele landet. Spar Nord ejes af flere end 125.000 aktionærer.

Dagens Gossip